› Direct naar:  

Rondkomen van een minimuminkomen

Als u een uitkering of een minimumloon heeft, is het lastig om rond te komen. Wat kunt u doen?

Vaste lasten

Er zijn maandelijks uitgaven waar u niet onder uit kunt. U moet nu eenmaal wonen, dus heeft u woonlasten. Ook heeft u geld nodig voor het kopen van eten en kleding. U moet zich ook verzekeren. Een zorgverzekering is verplicht. Een aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering zijn erg aan te raden.

Tips!

Als u moet rondkomen van weinig geld, is het belangrijk om uw inkomsten en uitgaven goed in de gaten te houden. Dit heet ook wel budgetteren.

Natuurlijk zijn er ook tips om rond te komen van weinig geld.

Gratis Bijna Voor Niks Gids Deventer

Met weinig geld te besteden is het hard werken om iedere maand financieel rond te komen. De Werkgroep Arme Kant van Deventer heeft het initiatief genomen om een gids samen te stellen met producten en diensten die gratis of bijna voor niets zijn te halen. Naast de papieren versie van de Gratis-Bijna-Voor-Niks-Gids is er een digitale versie beschikbaar. Lees hier meer over deze gids en de locaties waar u een papieren exemplaar kunt halen.

Winkels

Ook kunt u vaak gratis of voor weinig geld aan goederen komen via de tweedehands winkels, ruilwinkels of weggeefwinkels.

Achtergrondfoto