› Direct naar:  

Home  Actueel   Computercursus voor Senioren in Villa Voorstad

Computercursus voor Senioren in Villa Voorstad

woensdag 8 maart 2017

Op een mooie zomeravond, bij een barbecue in de Villatuin raakten Henk enJelske in gesprek met elkaar. Zij kennen elkaar via de ‘breiclub’ Voorstad Verbindt. U weet wel: die groep dames uit de Voorstad die de langste sjaal proberen te breien voor hun club.

Henk vertelde dat hij vaak oudere mensen in de buurt helpt met hun computer en toen verzuchtte hij: “Ik zou eigenlijk best een computercursus willen geven maar ik weet niet zo goed hoe en ik wil dat ook eigenlijk niet alleen doen. En ik kan helemaal niet lesgeven, denk ik”. Jelske keek Henk aan en zei: ”Als jij dat zo graag wilt, waarom doe je dat niet? Ik wil jou daar heel graag bij helpen. Ik kan toevallig wel lesgeven maar weet niet zoveel van computers af!”

Vervolg
Er werd een plan werd geschreven, een subsidie aanvraag gedaan en een computercursus werd gestart. Er waren negen aanmeldingen! Tien vrijdagavonden, van 19.00 tot 20.30 uur, zijn de 9 deelnemers bezig met Henk & Jelske om hun eigen laptop beter te leren kennen en om digitaal vaardiger te worden. Ze zijn gestart op 3 februari.

Terug
Achtergrondfoto