https://centrumbus.nl/) organiseert Solis tussen 19 september en 5 oktober tochten door het centrum van Deventer. Bewoners en cliënten van Solis kunnen vanaf locatie Groote & Voorster opstappen op de Centrumbus.

" />https://centrumbus.nl/) organiseert Solis tussen 19 september en 5 oktober tochten door het centrum van Deventer. Bewoners en cliënten van Solis kunnen vanaf locatie Groote & Voorster opstappen op de Centrumbus.

" />
› Direct naar:  

Home  Actueel   Centrumbus en Solis

Centrumbus en Solis

woensdag 20 september 2017

In samenwerking met de Centrumbus Deventer (https://centrumbus.nl/) organiseert Solis tussen 19 september en 5 oktober tochten door het centrum van Deventer. Bewoners en cliënten van Solis kunnen vanaf locatie Groote & Voorster opstappen op de Centrumbus.

De bus zal hen daarna onder begeleiding van een stadsgids door het centrum van Deventer rijden langs belangrijke en leuke bezienswaardigheden. Tevens zullen zij de expositie ZORG LAND GOED in de Stadsetalage van Deventer aandoen. Peter Smoorenburg, bestuurder van Solis: ‘Wij weten dat onze bewoners en cliënten het geweldig vinden om in het centrum van Deventer te zijn, herinneringen en verhalen ophalen. Henk van Balen en Jules Stanlein zullen hen hierin begeleiden en door de stad heen gidsen”. 

Burgerinitiatief
De Centrumbus is een burgerinitiatief en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. De beide initiatiefnemers van het eerste uur, Nico van der Gevel en Marianne Stanlein: “Onze binnenstad heeft zoveel te bieden, maar je moet er wel kunnen komen. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Vandaar ook de samenwerking tussen de Centrumbus en Solis”.

 

 

Terug
Achtergrondfoto