› Direct naar:  

Home  Actueel   TechTeach biedt cursus programmeren in de Bibliotheek Centrum

TechTeach biedt cursus programmeren in de Bibliotheek Centrum

dinsdag 17 april 2018

TechTeach gaat na het succes van deze winter door met een nieuwe reeks cursusavonden. TechTeach is een jeugdige non-profitorganisatie die diversiteit in de IT wil vergroten. De organisatie bestaat uit (Deventerse) vrijwilligers die proberen de hoge drempel in de IT te verlagen. Vanaf 1 mei t/m 5 juni is er weer elke dinsdagavond een TechTeach avond. Deze keer in de Bibliotheek Centrum.

TechTeach biedt gratis ondersteuning aan mensen die willen leren programmeren. Herhaaldelijk blijkt dat het aandeel vrouwen en mensen met een migratieachtergrond ondervertegenwoordigd is in de IT-sector en TeachTeach probeert daar verandering in te brengen. Afgelopen winter zijn er zes TechTeach avonden geweest. Deze avonden bleken vruchtbaar, er is een verscheidenheid aan deelnemers geweest. 

Groeien door te leren
De cursisten worden begeleid door professionele TechTeachers die momenteel werkzaam zijn als programmeur. De inhoud van de TechTeach avonden bestaat al en wordt doorgegeven. En voor cursisten die de smaak te pakken hebben is er de mogelijkheid zelf door te groeien tot TechTeacher. Op deze manier wil TechTeach een opwaartse spiraal creëren van kennis. 

Samen kennis delen en verspreiden
Het concept van bestaande kennis doorgeven blijkt te werken. Door het open en vrijblijvende karakter van de avonden en het ontbreken van een belerende toon krijgen de deelnemers een zetje in de goede richting. De deelnemers zijn van allerlei allooi: jong en oud, man en vrouw, autochtoon en allochtoon. Ook deze lente gaat TechTeach het programmeervirus verspreiden, ditmaal vanuit de Bibliotheek Cetnrum, Brink 70 te Deventer. Door de krachten te bundelen met de bibliotheek hoopt TechTeach een groter publiek te kunnen bereiken.

Wilt u meer weten, kijk dan op de website: www.techteach.info

Terug
Achtergrondfoto