› Direct naar:  

Home  Actueel   Bewoners Sint Jozef verpleeghuis gaan kamperen

Bewoners Sint Jozef verpleeghuis gaan kamperen

dinsdag 3 juli 2018

Carinova pakt een leuk initiatief op dat is ontstaan in een woongroep van het verpleeghuis Sint Jozef in Deventer. Het unieke project komt tegemoet aan een uitgesproken wens van cliënten, familie en medewerkers. Met het bouwen van een little tiny house op stadscamping De Worp in Deventer kunnen bewoners van het verpleeghuis een dagje kamperen.

Deze week nemen de eerste bewoners hun intrek. De officiële opening is op donderdag 12 juli van 16.00-18.00 uur. Stadscamping Deventer, De Worp 12, 7419 AD  Deventer.

Iets wat veel mensen graag doen is kamperen in de caravan of de tent op een leuke camping. Je kan je zorgen een beetje vergeten en overdag genieten van het campingleven en de natuur om je heen. Dat bracht de woongroep 7 en 8 van Carinova woonzorglocatie St. Jozef op het idee gezellig samen een dagje door te brengen op de camping.

Het 'little tiny house' is een bijzonder milieuvriendelijk huisje dat met hulp van jongeren is gerealiseerd. De eigenaar van de camping is enthousiast en verleent alle medewerking. Hij vindt het van groot belang dat mensen van alle leeftijden elkaar op de camping kunnen ontmoeten. Waarschijnlijk gaan de eerste bewoners rond 4 juli een dagje op de camping doorbrengen. De camping aan de oevers van de IJssel, met aan de overkant het uitzicht op Deventer, zal ongetwijfeld vroeger door onze cliënten zijn bezocht. Het huisje is op maat gemaakt en ingericht met herkenbare zaken van vroeger, in de keuken is bijvoorbeeld een ouderwets kooktoestel ingebouwd. Maar het is ook geschikt voor rolstoelen en hoog/laag bedden. Een uniek onderkomen dat vast veel plezier voor bewoners en familie gaat opleveren.

Terug
Achtergrondfoto