› Direct naar:  

De Wijkwinkel: het platform voor al uw vragen

De Wijkwinkel is onderdeel van de Bibliotheek Deventer en een platform voor al uw vragen over wonen, welzijn en zorg voor de hele gemeente Deventer. Bij de Wijkwinkel kunt u terecht voor informatie over bijvoorbeeld vervoersmogelijkheden, tips voor het huishouden en hulp bij uw administratie. Maar ook voor informatie over thuiszorg, het gemeentegroen, over sport-, creatieve en andere activiteiten in uw buurt.

Digitale Wijkwinkel
Naast de negen fysieke Wijkwinkels in de buurten en dorpen is er deze digitale Wijkwinkel www.wijkwinkeldeventer.nl, de website waarop u zich bevindt. Op deze uitgebreide, informatieve website kunt u vragen stellen en vindt u tips, uitleg en informatie over wonen welzijn en zorg. Bovendien is er de altijd up-to-date geïntegreerde activiteitenagenda waarin u vindt welke activiteiten er zijn in uw buurt. 

Doorverwijzing en spreekuren
Stelt u uw vraag in de fysieke Wijkwinkel in uw wijk of dorp, dan beantwoordt een medewerker uw vraag met de gewenste informatie. Soms verwijzen zij u door naar andere organisaties of spreekuren, bijvoorbeeld de sociale teams Deventer. Ook is het mogelijk een afspraak te maken of binnen te lopen bij één van de vele spreekuren in de Wijkwinkels. Bijvoorbeeld voor het belastingspreekuur of het inloopspreekuur van de sociaal raadslieden.

Ook in úw buurt of dorp een Wijkwinkel

Wijkwinkels vindt u in:

De service varieert per Wijkwinkel. Meestal zijn medewerkers aanwezig die u informatie of advies geven. In de kleinere Wijkwinkels is het aanbod van diensten beperkter. Maar u kunt er altijd terecht voor folders en digitale informatie.

Activiteiten
De Wijkwinkel organiseert samen met de maatschappelijke organisaties activiteiten zoals lezingen, themabijeenkomsten en informatieavonden.

Wilt u ook de radio- en televisie-uitzendingen van de Wijkwinkel horen of zien, kijk dan op Wijkwinkeldeventer/Radio en WijkwinkelTV.

Volgt u de Wijkwinkel op Facebook en Twitter, dan leest u dagelijks up-to-date informatie over wonen, welzijn en zorg binnen Deventer en over interessante activiteiten.

Achtergrondfoto