› Direct naar:  

Home   Thema's   Sociaal leven   Wijk, dorp en buurt

Wijk, dorp en buurt

Uw buurt is belangrijk. Het is prettig om goed contact te hebben met uw buren.

Samen leven

U kunt veel voor elkaar betekenen. Al is het maar om een oogje in het zeil te houden als u 2 weken met vakantie bent. En u kunt samen leuke activiteiten ondernemen.

Soms gaat het niet goed, bijvoorbeeld wanneer u ruzie krijgt met uw buren, of wanneer u veel overlast ervaart. Probeer hier niet voor weg te lopen, maar praat erover. Anders kan dit voor nog meer problemen zorgen.

Vuil op straat, losse stoeptegel, openbaar groen

Ziet u zwerfafval of hondenpoep op straat? Heeft u last van een hinderlijk geplaatste fietspaal? Is uw omgeving voorzien van graffiti? Is uw straat onveilig door kapotte stoeptegels? Of hebben de struiken hoognodig een snoeibeurt nodig? U kunt het melden aan de gemeente. Neem contact op met het Meldpunt Openbare Ruimte. Dat kan via het digitale formulier, de Deventer app of de telefoon: 14 0570. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Deventer.

Wijken, dorpen en WijDeventer

Door alle nieuwe ontwikkelingen is de aandacht gericht op hoe mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Het gaat daarbij meer en meer om zelf doen en samen doen met mensen uit uw eigen woonomgeving.Door alle landelijke ontwikkelingen komt de aandacht meer te liggen op hoe mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wat kun je daarbij als buurtgenoten voor elkaar betekenen?

Het gaat om de kleine dingen die je voor en met elkaar kunt doen en die het leven een stuk aangenamer maken. De wijkmanager, of iemand van het sociaal team in jouw wijk, ondersteunt je bij ideeën om zelf aan de slag te gaan in je buurt, wijk of dorp. Kijk op de website WijDeventer voor meer informatie en onderssteuning.

Hier vindt u informatie over de indeling van wijken en dorpen

De volgende wijken en dorpen hebben hun eigen website:

Bathmen

Diepenveen

Keizerslanden

Lettele

Okkenbroek

Rivierenwijk

Schalkhaar:

Achtergrondfoto